Infrarood verwarming

Waarom infraroodverwarming?


Comfortabele verwarming

De indirecte infraroodverwarmingspanelen geven een zeer hoge verhouding van stralingswarmte af, die gelijk is aan de energie die door de zon wordt onttrokken. In plaats van de lucht te verwarmen (zoals conventionele verwarmingssystemen), verwarmen infraroodverwarmers objecten direct, waardoor een warme en gezellige sfeer ontstaat.

Economische verwarming

Infraroodstralers verwarmen objecten of lichamen direct binnen bereik, wat betekent dat de warmte veel langer wordt opgeslagen, wat resulteert in energiebesparingen. Met behulp van de kachel met thermostaat, zodra de gewenste kamertemperatuur is bereikt, schakelt de kachel automatisch uit! 

Eco-Friendly

Solution Plus wil bijdragen aan onze omgeving en daarom gebruiken we alleen de meest duurzame producten die er op de markt zijn. We raden ten zeerste aan om windenergie of pv-installatie samen met onze elektrische verwarmingstoestellen te gebruiken om een ​​verdere positieve bijdrage aan onze omgeving te leveren.


Infrarood verwarming en zonne-energie. Is duurzame verwarming met elektriciteit eigenlijk mogelijk? 

Het gebruik van elektriciteit voor verwarming was vroeger erg inefficiënt en duur. Maar met de toename van hernieuwbare energie begint het logisch om fossiele brandstoffen te vervangen en de manier waarop we onze huizen verwarmen te veranderen. De combinatie van zonne-energie, batterijen en hightech infraroodverwarmers is een energiezuinig systeem dat precies dat doet. Terwijl we al bezig zijn kooldioxide-emitterende auto's te vervangen door elektrische auto's in het verwarmingssegment, blijven we vasthouden aan onze oude manieren. Velen beweren dat verwarming met elektriciteit te duur is, daarom houden we vast aan fossiele brandstoffen. Maar met een stijgende vraag zullen we uiteindelijk geen fossiele brandstoffen meer hebben. Dus is verwarmen met infraroodstralers en hernieuwbare energie een echt alternatief dat ook kostenefficiënt is? Hoe kunnen we een duurzaam energieconcept implementeren met infraroodverwarmers? Infraroodstralers gebruiken elektriciteit om warmte te produceren. Lange golf infraroodstralers verwarmen direct muren en objecten die vervolgens de warmte langzaam terug in de kamer afgeven. Dat is wat hen zo efficiënt maakt. Dus een kWh verbruikt door en infrarood verwarming is niet hetzelfde als een kWh verbruikt door een convectieverwarming. Je voelt je warm bij een lagere luchttemperatuur, dus met infraroodstralers zul je eigenlijk minder moeten verwarmen. Als we deze energiezuinige infraroodstralers combineren met een zonnepaneel installatie creëren we een milieuvriendelijk energieconcept.

Dit laat ons met twee opties: 

  1. U kunt een contract afsluiten met uw energieleverancier dat 100% energie uit hernieuwbare energiebronnen garandeert. 
  2. U investeert in uw eigen zonne- of windsysteem. Deze keuze hangt af van de hoeveelheid wind of zon op uw locatie, maar in de meeste bevolkte gebieden zijn kleine windturbines geen efficiënte oplossing. Als u uw fotovoltaïsch systeem combineert met een accu, bent u onafhankelijker van uw energieleverancier en kunt u de opgewekte elektriciteit efficiënter gebruiken.

Hoe werkt de combinatie van infrarood, zonnestelsel en batterij? 

Het zonnestelsel produceert elektriciteit die wordt gebruikt door uw elektrische apparaten en infraroodstralers. Tegelijkertijd worden de batterijen opgeladen om 's nachts of als het regent energie te leveren. De batterij helpt u om zoveel mogelijk van de energie die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, te gebruiken. Als de batterijen zijn opgeladen en u een teveel aan geproduceerde energie hebt, wordt deze naar het elektriciteitsnet gevoerd en ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier (teruglevertarief). Alleen als uw batterijen leeg zijn en de geproduceerde energie van uw zonnepaneel installatie niet voldoende is om aan uw behoeften te voldoen, koopt u elektriciteit van het net. Deze opzet maakt het mogelijk dat uw winst uit uw zonnesysteem in de zomer een groot deel van uw verwarmingskosten tijdens de winter kan financieren. Infraroodstralers en zonne-energie: is het kostenefficiënt? Dit energieconcept kan zowel in nieuwe gebouwen als in bestaande gebouwen kostenefficiënt zijn. Als u al een PV-systeem op uw dak heeft, zijn infraroodverwarmers en energieopslag in de meeste gevallen een fantastische oplossing als u uw verwarmingssysteem wilt vervangen. Om de hoeveelheid zelfverbruikte elektriciteit te vergroten, is het financieel slim om elektriciteit te gebruiken voor verwarming. Maar zelfs als u net van plan bent een zonnesysteem op uw nieuwe huis te installeren, zijn infraroodstralers in combinatie met zonne-energie en een batterij in veel landen goedkoper dan het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas. 

Verwarming met zonne-energie. Is het niet alleen zonnig in de zomer? 

Het argument dat een PV-installatie alleen in de zomer energie kan produceren en in de winter zelfs elektriciteit voor de normale huishoudelijke consumptie moet kopen, is niet helemaal juist. Natuurlijk is het onrealistisch om te zeggen dat in Nederland je volledige energie-onafhankelijkheid kunt bereiken met dit concept, maar wat critici niet beschouwen is dat op deze plaatsen de verwarmingsperiode elk jaar ongeveer 180 dagen is, waarvan er veel vallen in de zonnige lente en herfst tijd waar een PV-installatie genoeg energie kan produceren. En het is vanwege die seizoenen dat de investering van PV en infrarood heel veel zin heeft. Neem vandaag nog contact met ons op om een ​​berekening voor uw eigen huis of bedrijf te krijgen. We willen u graag laten zien hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verbeteren en tegelijkertijd geld kunt besparen op verwarming! Meer informatie over wat infrarood verwarming voor u kan betekenen