Elk huis kan slim zijn, zelfs die van jou.

Ontdek hoe gemakkelijk het is om een slim en comfortabel huis te creëren. 


Smart Home voor Iedereen

Een Smart Home laat al jouw apparaten met elkaar samenwerken. Niet alleen je smartphone en computer, maar alles: thermostaten, lampen, huishoudelijke apparaten, klokken, beveiligingssensoren, keukenapparatuur, alles. En wat als deze apparaten elkaar konden begrijpen en op elkaar konden reageren om zo jouw huis zo comfortabel mogelijk te maken voor jou?

Een Smart Home denkt zoals jij dat doet. Het begrijp welke lampen aan moeten, en wanneer. Welke muziek er afgespeeld moet worden en hoe warm het in de woonkamer moet zijn op elk gegeven moment van de dag. Je Smart Home weet wanneer het ochtend is of avond, en past zich hierop aan. Het weet wanneer jij op werk bent, een film aan het kijken bent of bezoek hebt. Het helpt je herinneren dat je de huissleutels niet vergeet wanneer je de deur uit gaat, en zet je alarmssysteem aan en stelt de thermostaat bij wanneer er niemand thuis is.

Het geeft je toegang tot al je apparaten in huis vanaf je smartphone, waar je ook bent. Afstandsbedieningen zijn verleden tijd. Een smart home is een huis waarin vrijwel alles samenwerkt, zodat jij kan genieten van een leefomgeving die net zo slim is als jij bent.

Tegenwoordig kan iedereen een smart home hebben. Er worden dagelijks nieuwe apps en slimme producten geïntroduceerd. Een groot voordeel hiervan is dat alles makkelijk, en draadloos, bijgewerkt kan worden waardoor jij, de gebruiker, de vrijheid hebt om je smart home stukje bij beetje uit te breiden. Hoe gaaf is het om thuis te komen en je favoriete music begint te spelen? Hoe fijn is het om wakker te worden met de geur van versgezette koffie, terwijl je rolgordijnen langzaam de eerste zonnestralen binnen laten? Stel je eens voor hoe rustgevend het is om altijd gedetailleerd inzage te hebben in wat er in en rondom je huis gebeurt.

Er zijn veel verschillende producten, en verschillende manieren om ze samen te laten werken. Hier zijn een aantal manieren om jouw huis het slimste van de straat te maken. Je gaat je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund.

.

Ontdek de mogelijkheden

Wat is een smarthome?

Een smart home is de ultieme vorm van controle. In essentie is het domotica via internet - een moderne manier om iemands elektronische thuissystemen, zoals verlichting, verwarming, beveiligingsapparatuur voor thuis, entertainmentapparatuur en andere nuttige apparaten te koppelen in een enkelvoudig intelligent netwerk dat gebruikers volledige controle geeft over al hun apparaten. Synoniemen voor smart home zijn "connected home" en "The Internet of Things". Smart home-technologie geeft gebruikers meer autonomie over hoe hun dagelijkse apparaten werken en communiceren.

Wat zijn enkele veel voorkomende smart home-producten?

Smart home-producten omvatten alles van lichtschakelaars en deurbellen tot entertainmentapparaten (zoals slimme luidsprekers) tot beveiligingssystemen voor thuis (zoals camera's en alarmen) tot waarschuwingsapparaten (zoals rook- en koolmonoxidedetectors) tot en met grote huishoudelijke apparaten. Er zijn tal van slimme alternatieven voor veel van onze meest bekende huishoudelijke apparaten en de verscheidenheid aan producten en productsoorten neemt voortdurend toe.

Slimme verlichting en schakelaars

Met slimme verlichting en schakelaars kunt u lichten (en andere elektronische apparaten) in uw huis overal ter wereld bedienen met uw smartapparaat en een app (op voorwaarde dat u toegang hebt tot een Wi-Fi-netwerk). Er zijn zelfs complete slimme verlichtingssets waarmee u afzonderlijke gloeilampen of volledige verlichtingssets kunt bedienen. Veel van deze lichten kunnen miljoenen kleuren produceren en kunnen worden veranderd door een simpele aanraking, en sommige kunnen zelfs reageren op speciale gelegenheden zoals vakanties of sportevenementen. Zulke verlichting is ook notoir energie-efficiënt en bestaat uit energiezuinige LED-lampen die vele duizenden uren kunnen duren voordat ze uiteindelijk opbranden