Zonnepanelen

ZONNEPANELEN MOEILIJK KIEZEN?

De keuze voor het juiste zonnepaneel kan best lastig zijn. Het is goed om te weten dat het beste paneel niet bestaat. Er zijn vele verschillen tussen zonnepanelen, maar in de praktijk lijkt het rendementsverschil mee te vallen. Onderstaand leggen we een aantal zaken uit op basis waarvan u uw keuze kunt maken.

Technologie van het zonnepaneel

De meest toegepaste zonnepanelen zijn monokristallijn zonnepanelen en polykristallijn zonnepanelen. Het technische verschil laten we hieronder zien tussen deze twee type zonnepanelen monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen:

  1. De kleur. Monokristallijn zonnepanelen hebben een vrij donkere kleur tegen het zwarte aan. Polykristallijn zonnepanelen hebben een meer blauw paarse kleur. De kleur is ook afhankelijk van de manier van behandelen en kan dus per paneel verschillen.
  2. De structuur. Monokristallijn zonnepanelen hebben een meer effen structuur en zien er dus egaler uit. Polykristallijn panelen hebben een gevarieerder structuur.
  3. Het rendement. Normaliter hebben monokristallijnen zonnecellen meer rendement dan polykristallijnen cellen. Echter omdat er meer polykristallijn cellen gemaakt worden en het productieproces goedkoper is hebben de fabrikanten dit proces erg kunnen verbeteren. Het verschil is tegenwoordig minimaal.
  4. Gevoeligheid voor licht. Door de structuur zijn monokristallijn zonnepanelen meer gevoelig voor direct zonlicht en polykristallijn meer voor difuus licht.
  5. Vorm zonnecel. Polykristallijn zonnecellen zijn vierkant en monokristallijn cellen hebben meestal afgeronde hoeken. Monokristalijnen zonnepanelen hebben daardoor vaak witte puntjes in het paneel. Tegenwoordig zijn er echter ook volledig vierkante monokristallijn zonnecellen.

Uitstraling van het zonnepaneel

Veel mensen vinden het belangrijk hoe een paneel er uit ziet. Traditionele panelen waren vaak blauw met zilveren randen. Tegenwoordig zie je echter steeds meer volledig zwarte panelen zonder contrasterende randen. Vaak ziet dit er iets cleaner uit op het dak. Volledig zwarte panelen zijn dan ook een vaak gemaakte keuze tegenwoordig. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om je zonnepanelen in het dak te laten plaatsen in plaats van op het dak. Dit geeft het dak een nog strakkere uitstraling. Hoewel de beter ogende opties vaak iets meer kosten is het vaak wel het overwegen waard gezien zonnepanelen een zeer lange levensduur kennen van tot wel 40 jaar.

Vermogen van het zonnepaneel

Het vermogen van zonnepanelen wordt vaak uitgedrukt in WP (Wattpiek). Hetzelfde paneel is vaak ook in verschillende varianten verkrijgbaar. Meer WP per paneel hoeft niet perse beter te zijn. Het is raadzaam om te kijken naar het totale systeemvermogen in plaats van naar het vermogen per paneel. 10 panelen van 200 WP zijn samen namelijk 2.0 kWp, maar 8 panelen van 250 WP zijn samen ook 2.0 kWp. Het gaat er om wat u op wilt wekken en hoe u dat het efficiëntst doet.

Met het oog op toekomst (gas onafhankelijkheid) is aan te raden om minimaal uw volledige jaarlijkse verbruik op te wekken met zonnepanelen.

Overige zaken

Verschillende fabrikanten hebben vanzelfsprekend verschillende voorwaarden. Zo verschilt de productgarantie en vermogensgarantie per fabrikant. U kunt persoonlijk natuurlijk ook een bepaalde voorkeur hebben voor panelen uit een bepaald land of van een bepaalde fabrikant. De afmetingen en gewichten verschillen ook per fabrikant, dus houdt goed rekening met de afmetingen van uw dak en hoe het uitkomt over uw gehele systeem. Net zo belangrijk als uw keuze voor een zonnepaneel is uw keuze voor een omvormer. De zonnepanelen liggen wel bovenop, maar de omvormer doet al het echte werk.

MOEILIJK KIEZEN?

Vindt u de keuze voor het juiste systeem toch nog te lastig? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis vrijblijvende offerte op maat aan, klik hiervoor op de onderstaande button.

KOOP UW ZONNEPANELENSYSTEEM NU SAMEN MET UW BUREN EN ONTVANG 5% EXTRA KORTING.

Denkt u erover om bijvoorbeeld met een aantal buren, vrienden, bedrijven of leden van een sportvereniging zonnepanelen aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij bieden voor dit soort collectieven voor zonnepanelen tot 5% actie korting op zowel de zonnepanelen als de installatie. Met de zeer aantrekkelijke prijzen verdient u uw systeem nu al snel terug binnen 5-6 jaar!

Om uw collectief goed te kunnen informeren, zullen we allereerst een bijeenkomst organiseren voor alle betrokkenen, niet alleen kunnen we u dan voorzien van de juiste informatie, ook kunnen wij uw wensen in kaart brengen en op die manier de beste aanbieding voor zonnepanelen doen. Vervolgens zal ons gespecialiseerde team de installatie van de zonnepanelen verzorgen en kunt ook u gaan genieten van de voordelen van zonnepanelen. 

  Informatie

 Buren korting                                   Offerte aanvraag 

 Algemene Voorwaarden               Privacy statement

 Solution Plus

 Over ons                                       Contact

 Contact                                               Erve klopper 9                               7577SR Oldenzaal                               053-7513999                                           E-mail: info@solution-plus.nl            KvKnr.: 65809866                           BTWnr: NL002430305B52